about me

Marieke van Helden, eigenaar ideasonthefloor.com

Het grootste doel dat ik als fotograaf en ontwerper heb, is om mensen blij te maken met wat ik aan fotokunst maak.

Jarenlang ben ik als Marieke van Helden Fotografie werkzaam geweest met het maken van trouwreportages en familieportretten. De ervaring die ik daarmee heb opgedaan, en soms ook de emotionele en intieme momenten zijn mij zeer dierbaar.

Toch heb ik besloten om een andere weg in te slaan en mij verder te ontwikkelen als creatieve duizendpoot. Om uit te vinden wat dat inhield en te komen tot dit bedrijf Ideasonthefloor.com heeft een aantal jaar geduurd.

Die bewuste keuze om alleen te gaan doen wat ik echt leuk vind, heeft een diepgaande reden. Zoals al langer op mijn LinkedIn profiel te lezen is, heb ik in het verleden te kampen gehad met een levensbedreigende aandoening. Deze heeft behoorlijk acuut een einde gemaakt aan mijn eerste bedrijf Marieke van Helden Fotografie. Sinds 2013 leef ik, dankzij orgaandonatie in zogeheten extra tijd. Die extra tijd wil ik dan ook het liefst extra zorgvuldig besteden. In de toekomst geef ik wellicht wat meer prijs over dit alles.

Graag zou ik mijn produkten in de toekomst willen koppelen aan een goed doel. Dat goede doel zou dan de stichting van de aandoening zijn, zodat meer onderzoek gedaan kan worden naar de oorzaak of ernstige neveneffecten van bepaalde medicijnen.

Voor nu genoeg over het verleden en terug naar het heden. Fotograferen in het landschap vind ik momenteel één van de fijnste dingen om te doen. Je bevinden in de natuur, voor mij is het zo rustgevend, is bijna therapie. Ook de avondfotografie begint mij steeds meer aan te spreken. Deze foto’s bied ik aan in de galerij. Een andere activiteit die ik zo graag doe, is het ontwerpen van fotokunst. Maandenlang broeden op een ontwerp en dan is daar het eindresultaat. Deze kun je vinden in het tabblad fotokunst.

En dan zijn er nog de andere activiteiten. Het ontwerpen en bouwen van kleine houten meubels en verlichting. Elk gemaakt stuk is uniek en bewerkt met fotografie.

<img alt=”quote loesje scheurkalender” src=”/media/quote-loesje-scheurkalender.jpg” srcset=” width=”210″ height=”281″>

Deze quote past wel goed bij mij en niet alleen in de lente.  Ik ben een grote natuurgenieter en heb daar in de afgelopen jaren heel wat uurtjes doorgebracht met de camera. Alle foto’s gebruikt in de ontwerpen zijn door mijzelf gemaakt.

De natuur vormt altijd de basis voor de ontwerpen die ik maak

Een van de dingen die ook bij het hebben van een bedrijf horen, is de continue verbetering van de website. Sinds 13 september 2017 is de website online en zijn er heel wat werkuurtjes gaan zitten in verbetering. Het is net als het hebben van een eigen huis: het is nooit af. Soms ontdek ik fouten zoals statistieken die op je mobieltje wel heel beroerd worden weergegeven en gisteren nog niet. Niet altijd is mij de oplossing direct bekend. Hopelijk heb jij als klant begrip voor dit soort dingen. Het hoort erbij, en kost veel uitzoek werk. Die tijd steek ik liever in het maken van nieuwe ontwerpen. Er liggen nog zoveel materialen te wachten om bijvoorbeeld een wandmeubel of lamp te worden.

2018 was het jaar van bouwen aan de website. 2019 wordt het jaar van bouwen aan ontwerpen. Ook wordt 2019 het jaar van de boven genoemde slootkanten weer eens zien.

Foutje ontdekt? Ik ben je eeuwig dankbaar als je mij dit meldt💐

Het stukje grijze tekst onder de afbeelding is mij bekend. Dit is gebeurd na het veranderen van de huisstijl. Er zijn nog veel bladzijden met grijze tekst. Ik ben hard bezig 🤗 Je snapt het al, die slootkanten ga ik dit jaar ook wat minder zien dan ik wil 🤦🏽

Wil je meer over mij persoonlijk te weten komen? Klik dan even op het LinkedIn icoon. Volg me gelijk ook op Instagram om op de hoogte te blijven. Ik ben daar actief met twee accounts.

@thenewmarieke is het account met vooral mijn fotografie @ideasonthefloor is het interieuraccount met actualiteiten zoals ontwerp- en maakprocessen, dingen die mij bezighouden, enz.

home

Dutch Dutch English English
×

Hallo!

Tik op het mailadres of houd ingedrukt om te mailen info@ideasonthefloor.com  

Tik op de WhatsApp button in de middelste balk om met mij te chatten.

× Whatsapp contact